Vanvittig stor seier!

0

Forfatter John Olav Oldertrøens debutbok «Isilds Vrede» vil snart bli å finne i alle landets biblioteker. Dette etter at Kulturrådet har kjøpt inn boka. Det er dermed snart ingen unnskyldninger igjen for ikke å ha bladd i John Olavs bok-debut. 

Stor seier

-En vanvittig stor seier for en debutant, sier John Olav Oldertrøen. -Kulturrådets vurderingsutvalg legger svært strenge litterære prinsipper til grunn når en bok er påmeldt innkjøpsordningen. Det er veldig brutalt: enten holder boken mål, eller så blir den «vraket» eller «nullet», som det også heter. For en debutant, og spesielt for alle som debuterer på mindre forlag, er dette som et være- eller ikke-være.

Den store drømmen

John Olav sier at det at boken blir å finne i alle landets biblioteker er den store drømmen for enhver forfatter.

-Det er jo dette vi vil; at bøkene skal bli lest av flest mulig, uavhengig om de har kjøpt den eller ikke. Julekvelden kom tidlig i år, avslutter en glad forfatter, John Olav Oldertrøen.

Litt bakgrunn

Det var i april 2015 at et forlag endelig slo til på et manuskript fra John Olav. Etter mange års skriving og mange refusjoner gikk endelig drømmen til forfatteren i oppfyllelse.

I august i år kom boka ut. Nå skal den altså spres ut i alle landets biblioteker.

John Olav Oldertrøen, opprinnelig fra Tynset men som bor i Vestby, har skrevet i over 30 år og er en skikkelig bokorm som er opptatt av litteratur og gode fortellinger.  Hvis han hadde fått sitt høyeste ønske oppfylt ville han ha skrevet alle timer i døgnet, og ikke bare i helger, om nettene, på alle fridager og ellers når det måtte dukke opp en anledning. Men slik er det ytterst få forfattere som har det.

På Liv Forlag sine nettsider kan man lese om boka:

Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig …

Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise.

Boken har mye viktig å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Kanskje ser du verden en smule annerledes etter å ha lest den?

Share.

Comments are closed.